Method of Preparation for Hibiscus Flower Tea:
Start by boiling 400 milliliters of water. Pour the water into a teapot and add dried hibiscus flowers, around a tablespoon, to the teapot. Cover the teapot and let the flowers steep for about 5 minutes.
After the hibiscus flowers have infused their essence into the water, strain the liquid into a cup. Remove the tea bag after 5 minutes and discard it. The tea is now ready with the hibiscus flowers.
Consume this tea three times a day. Consume it lukewarm. Avoid adding sugar. Optionally, you can sweeten it slightly with honey or a small amount of clean jaggery. If you have this hibiscus flower tea before meals, it can aid in weight reduction. Even just having it twice a day can yield positive results.
Telugu version
మందార పూల టీ తయారీ విధానం:
400 మిల్లీలీటర్ల నీటిని మరిగించడం ద్వారా ప్రారంభించండి. టీపాయ్లో నీటిని పోసి, టీపాయ్లో ఒక టేబుల్స్పూన్ చుట్టూ ఎండిన మందార పువ్వులను జోడించండి. టీపాట్ను కవర్ చేసి, పువ్వులు సుమారు 5 నిమిషాలు నిటారుగా ఉండనివ్వండి.
మందార పువ్వులు నీటిలో తమ సారాన్ని నింపిన తర్వాత, ద్రవాన్ని ఒక కప్పులో వడకట్టండి. 5 నిమిషాల తర్వాత టీ బ్యాగ్ని తీసివేసి, విస్మరించండి. మందార పువ్వులతో టీ ఇప్పుడు సిద్ధంగా ఉంది.
ఈ టీని రోజుకు మూడు సార్లు తీసుకోండి. దీన్ని గోరువెచ్చగా తినండి. చక్కెర జోడించడం మానుకోండి. ఐచ్ఛికంగా, మీరు తేనె లేదా కొద్ది మొత్తంలో శుభ్రమైన బెల్లంతో కొద్దిగా తీయవచ్చు. మీరు భోజనానికి ముందు ఈ మందార పువ్వు టీని తీసుకుంటే, అది బరువు తగ్గడంలో సహాయపడుతుంది. రోజుకు రెండుసార్లు మాత్రమే తీసుకోవడం కూడా సానుకూల ఫలితాలను ఇస్తుంది.