Kalakand Sweet Recipe in Telugu and English

Ingredients required

  1. Milk: 1 litre
  2. Sugar : Arakaji
  3. Ghee : Quarter cup (50 Grms)

 
Method of making

Step1: For making kalakand you need to use curdled milk. For this, if you boil milk and squeeze lemon juice in it, the milk will break


Step2:Now light the stove and when the sugar becomes light, add the broken milk to it and mix well.


Step 3: When the pakam hardens a bit, add ghee and mix it, apply ghee to the plate and bend the pakam into the plate and make it even, after drying it should be cut into pieces.


Step 4: It is good if you apply silver foil when it is still a little hot when you put it in the plate. That's all Kalakanda is ready.

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. పాలు: 1 లీటర్
  2. చక్కెర : అరకాజీ
  3. నెయ్యి : క్వార్టర్ కప్పు (50 గ్రా)

 
తయారు చేసే విధానం

స్టెప్ 1: కలకండ్ తయారీకి మీరు పెరుగు పాలను ఉపయోగించాలి. దీనికి పాలను మరిగించి అందులో నిమ్మరసం పిండుకుంటే పాలు విరిగిపోతాయి


Step2:ఇప్పుడు స్టవ్ వెలిగించి, పంచదార తేలికగా అయ్యాక, అందులో పగిలిన పాలను వేసి బాగా కలపాలి.


స్టెప్ 3: పాకం కాస్త గట్టిపడినప్పుడు నెయ్యి వేసి కలిపి, ప్లేట్‌కి నెయ్యి రాసి, పాకంను ప్లేట్‌లోకి వంచి, ఆరిన తర్వాత ముక్కలుగా కోయాలి.


స్టెప్ 4: సిల్వర్ ఫాయిల్ ప్లేట్ లో పెట్టినప్పుడు కాస్త వేడిగా ఉన్నప్పుడే రాసుకుంటే బాగుంటుంది. అంతే కలకండ సిద్ధమైంది.


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens