Chekera Koa Laddu Recipe in Telugu and English

Ingredients required

  1. 1 cup of sugar
  2. A quarter of a kg of rice
  3. 1 cup maida
  4. 1 cup milk powder
  5. Quarter teaspoon mace powder
  6. A pinch of red food coloring
  7. Arakaji oil
  8. Half a cup of cashews

 
Method of making

Step1: Add whey and maida to fresh kowa and mix well.


Step2: Add food colour, mace powder and mix again.


Step 3: Before rolling this mixed koa into small balls, place a piece of cashew in the middle and roll it to a length of 3 inches.


Step 4: Put the kadai on the stove and before the oil heats up, add caramel to the side.


Step 5: Now add this beetroot in cooking oil and fry it red on low flame. As soon as it bakes, pour it into the prepared batter.


Step 6: Take out the prepared uddas from the pakam for 2 hours.


Step 7: Now put the chekara in a plate and roll these quoa pieces in it and that's it the quoa chekera laddu is ready.

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. చక్కెర 1 కప్పు
  2. పావు కేజీ బియ్యం
  3. 1 కప్పు మైదా
  4. 1 కప్పు పాల పొడి
  5. పావు టీస్పూన్ జాపత్రి పొడి
  6. ఒక చిటికెడు రెడ్ ఫుడ్ కలరింగ్
  7. అరకాజీ నూనె
  8. అరకప్పు జీడిపప్పు

 
తయారు చేసే విధానం

Step1: తాజా కోవాలో పాలవిరుగుడు మరియు మైదా వేసి బాగా కలపాలి.


Step2: ఫుడ్ కలర్, జాపత్రి పొడి వేసి మళ్లీ కలపాలి.


స్టెప్ 3 :ఈ మిక్స్‌డ్ కోవాను చిన్న బాల్స్‌గా రోల్ చేసే ముందు, మధ్యలో జీడిపప్పు ముక్కను ఉంచి 3 అంగుళాల పొడవుతో చుట్టండి.


స్టెప్ 4: కడాయిని స్టవ్ మీద పెట్టి నూనె వేడెక్కకముందే పక్కకు పంచదార పాకం వేయండి.


స్టెప్ 5 :ఇప్పుడు ఈ బీట్‌రూట్‌ను వంట నూనెలో వేసి తక్కువ మంటపై ఎర్రగా వేయించాలి. అది కాల్చిన వెంటనే, సిద్ధం చేసిన పిండిలో పోయాలి.


స్టెప్ 6: పాకం నుండి 2 గంటల పాటు తయారు చేసిన ఉద్దాలను బయటకు తీయండి.


స్టెప్ 7: ఇప్పుడు చెకరాను ఒక ప్లేట్‌లో వేసి అందులో ఈ కోవా ముక్కలను రోల్ చేయండి మరియు అంతే కోవా చెకెరా లడ్డూ రెడీ.


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens