Ingredients required
- 1 cup of sugar
- A quarter of a kg of rice
- 1 cup maida
- 1 cup milk powder
- Quarter teaspoon mace powder
- A pinch of red food coloring
- Arakaji oil
- Half a cup of cashews
Method of making
Step1: Add whey and maida to fresh kowa and mix well.
Step2: Add food colour, mace powder and mix again.
Step 3: Before rolling this mixed koa into small balls, place a piece of cashew in the middle and roll it to a length of 3 inches.
Step 4: Put the kadai on the stove and before the oil heats up, add caramel to the side.
Step 5: Now add this beetroot in cooking oil and fry it red on low flame. As soon as it bakes, pour it into the prepared batter.
Step 6: Take out the prepared uddas from the pakam for 2 hours.
Step 7: Now put the chekara in a plate and roll these quoa pieces in it and that's it the quoa chekera laddu is ready.
Telugu version
కావలసిన పదార్థాలు
- చక్కెర 1 కప్పు
- పావు కేజీ బియ్యం
- 1 కప్పు మైదా
- 1 కప్పు పాల పొడి
- పావు టీస్పూన్ జాపత్రి పొడి
- ఒక చిటికెడు రెడ్ ఫుడ్ కలరింగ్
- అరకాజీ నూనె
- అరకప్పు జీడిపప్పు
తయారు చేసే విధానం
Step1: తాజా కోవాలో పాలవిరుగుడు మరియు మైదా వేసి బాగా కలపాలి.
Step2: ఫుడ్ కలర్, జాపత్రి పొడి వేసి మళ్లీ కలపాలి.
స్టెప్ 3 :ఈ మిక్స్డ్ కోవాను చిన్న బాల్స్గా రోల్ చేసే ముందు, మధ్యలో జీడిపప్పు ముక్కను ఉంచి 3 అంగుళాల పొడవుతో చుట్టండి.
స్టెప్ 4: కడాయిని స్టవ్ మీద పెట్టి నూనె వేడెక్కకముందే పక్కకు పంచదార పాకం వేయండి.
స్టెప్ 5 :ఇప్పుడు ఈ బీట్రూట్ను వంట నూనెలో వేసి తక్కువ మంటపై ఎర్రగా వేయించాలి. అది కాల్చిన వెంటనే, సిద్ధం చేసిన పిండిలో పోయాలి.
స్టెప్ 6: పాకం నుండి 2 గంటల పాటు తయారు చేసిన ఉద్దాలను బయటకు తీయండి.
స్టెప్ 7: ఇప్పుడు చెకరాను ఒక ప్లేట్లో వేసి అందులో ఈ కోవా ముక్కలను రోల్ చేయండి మరియు అంతే కోవా చెకెరా లడ్డూ రెడీ.