Cabbage Bonda Recipe in Telugu and English

Ingredients required

  1. Cabbage Shredded – Two cups,
  2. Potato-one
  3. Pesarappu-Arakappu,
  4. Chili-four
  5. salt-enough,
  6. A pinch of turmeric
  7. Grate coconut - two spoons
  8. Garamsala-spoon
  9. Curry leaves-four cloves
  10. Chickpea flour – two cups,
  11. Baking soda-pinch
  12. vamu-arachencha,
  13. Oil-enough for frying

 
Method of making

Step 1: Cook the potato in the cooker until it becomes double.


Step2:  After it cools down, peel it and knead it gently with your hand and keep it aside. Keep fenugreek soaked.


Step3 : Then add four spoons of oil in a pan and add curry leaves, green chillies, grated coconut, salt and turmeric.


Step4 : After a while, add cabbage and pesa dal and stir. Pour some water in it and cover it. After five minutes add potato mixture, coriander and garam masala and keep aside.


Step 5:After it cools down, keep it aside.


Step6 :Take gram flour in a bowl, add baking soda, salt and water to it and mix it like batter.


Step 7: Now pour oil in a pan and put it on the stove. After heating, dip the prepared seeds in peanut flour.


Step8:  Fry till it turns golden color and Cabbage Bonda is ready. These are good to eat with tomato sauce.

Telugu version


కావలసిన పదార్థాలు

 

  1. తరిగిన క్యాబేజీ - రెండు కప్పులు,
  2. బంగాళదుంప - ఒకటి
  3. పెసరపప్పు-అరకప్పు,
  4. మిరపకాయ-నాలుగు
  5. ఉప్పు - తగినంత,
  6. చిటికెడు పసుపు
  7. కొబ్బరి తురుము - రెండు చెంచాలు
  8. గరంసాలా-చెంచా
  9. కరివేపాకు - నాలుగు లవంగాలు
  10. శనగ పిండి - రెండు కప్పులు,
  11. బేకింగ్ సోడా-చిటికెడు
  12. వాము-అరచెంచ,
  13. నూనె - వేయించడానికి సరిపడా

 
తయారు చేసే విధానం

స్టెప్ 1: బంగాళాదుంపను కుక్కర్‌లో రెట్టింపు అయ్యే వరకు ఉడికించాలి.


స్టెప్ 2: చల్లారిన తర్వాత పై తొక్క తీసి చేత్తో మెత్తగా పిసికి పక్కన పెట్టుకోవాలి. మెంతులు నానబెట్టి ఉంచండి.


స్టెప్ 3: తర్వాత బాణలిలో నాలుగు చెంచాల నూనె వేసి కరివేపాకు, పచ్చిమిర్చి, కొబ్బరి తురుము, ఉప్పు, పసుపు వేయాలి.


స్టెప్ 4: కాసేపయ్యాక క్యాబేజీ, పెసల పప్పు వేసి కలపాలి. అందులో కొన్ని నీళ్లు పోసి మూత పెట్టాలి. ఐదు నిమిషాల తర్వాత బంగాళదుంప మిశ్రమం, కొత్తిమీర, గరం మసాలా వేసి పక్కన పెట్టుకోవాలి.


స్టెప్5: అది చల్లారిన తర్వాత పక్కన పెట్టండి.


స్టెప్6:  ఒక గిన్నెలో శెనగపిండిని తీసుకుని, దానికి బేకింగ్ సోడా, ఉప్పు మరియు నీరు వేసి, పిండిలా కలపండి.


స్టెప్7 : ఇప్పుడు బాణలిలో నూనె పోసి స్టవ్ మీద పెట్టాలి. వేడయ్యాక సిద్ధం చేసుకున్న గింజలను శనగపిండిలో వేయాలి.


స్టెప్8 : గోల్డెన్ కలర్ వచ్చే వరకు ఫ్రై చేసి క్యాబేజీ బోండా రెడీ. వీటిని టొమాటో సాస్‌తో తింటే బాగుంటుంది.


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens