Rice cutlet Recipe in Telugu and English

Ingredients required

 

  1. 1 cup of rice,
  2. Half a cup of tomato juice
  3. Butter-1 tsp,
  4. A small piece of ginger,
  5. Cheese 50 grams,
  6. Bread powder-1 Salt,
  7. Half a teaspoon of pepper powder,
  8. enough oil for frying,
  9. Enough salt

 
Method of making

Step1: Melt butter in a pan and fry rice and jaggery pieces in it. After a while add a glass of water and cook on low flame.


Step2: After adding half the water, add tomato juice, pepper powder and salt.


 step 3: add cheese in it and close the oven. After cooling, cut this mixture into small balls (cutlet shape) and fry in oil.


Step 4: These are very tasty when eaten with ginger chutney or tomato sauce.

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. 1 కప్పు బియ్యం,
  2. అర కప్పు టమోటా రసం
  3. వెన్న - 1 స్పూన్,
  4. ఒక చిన్న అల్లం ముక్క,
  5. చీజ్ 50 గ్రాములు,
  6. బ్రెడ్ పౌడర్ - 1 ఉప్పు,
  7. మిరియాల పొడి అర టీస్పూన్,
  8. వేయించడానికి తగినంత నూనె,
  9. తగినంత ఉప్పు

 
తయారు చేసే విధానం


స్టెప్ 1: బాణలిలో వెన్న కరిగించి అందులో బియ్యం మరియు బెల్లం ముక్కలను వేయించాలి. కాసేపయ్యాక ఒక గ్లాసు నీళ్లు పోసి తక్కువ మంట మీద ఉడికించాలి.


Step2 :సగం నీళ్లు పోసిన తర్వాత టమాటా రసం, మిరియాల పొడి, ఉప్పు వేయాలి.


స్టెప్ 3: తర్వాత అందులో చీజ్ వేసి ఓవెన్ మూసేయండి. చల్లారిన తర్వాత, ఈ మిశ్రమాన్ని చిన్న ఉండలుగా (కట్లెట్ ఆకారంలో) కట్ చేసి నూనెలో వేయించాలి.


స్టెప్ 4: వీటిని అల్లం చట్నీ లేదా టొమాటో సాస్‌తో తింటే చాలా రుచిగా ఉంటాయి.


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens