Pesarappu Idli is a tasty breakfast Telugu and English

Ingredients required

  1. One cup of fenugreek
  2. Six green chillies
  3. A pinch of cumin
  4. 2 teaspoons of coconut
  5. 1/4 teaspoon of baking soda
  6. 1 teaspoon of salt
  7. 2 teaspoons of oil
  8. 1/2 cup yogurt
  9. 1/4 teaspoon mustard

 
Method of making

Step1:Pour some water in a vessel and add fenugreek seeds and soak them for at least three hours. (to soften)


Step 2: Add coconut, green chillies, asafoetida, salt and grind well. Also the soaked pesarapa should be ground separately without water. After that, these two mixtures should be mixed together. Add some baking soda to this mixture.


Step 3: Now take a pan and add some oil and fry it. After the oil heats up, add mustard seeds. Then mix the flour mixture well and take little by little.. add it to the idli flakes and cook. That's it! Delicious Pesarappu Idli Recipe Ready!

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. ఒక కప్పు మెంతికూర
  2. ఆరు పచ్చిమిర్చి
  3. ఒక చిటికెడు జీలకర్ర
  4. కొబ్బరి 2 టీస్పూన్లు
  5. 1/4 టీస్పూన్ బేకింగ్ సోడా
  6. ఉప్పు 1 టీస్పూన్
  7. నూనె 2 టీస్పూన్లు
  8. 1/2 కప్పు పెరుగు
  9. 1/4 టీస్పూన్ ఆవాలు

 
తయారు చేసే విధానం

Step1:ఒక పాత్రలో కొంచెం నీరు పోసి అందులో మెంతి గింజలు వేసి కనీసం మూడు గంటలు నానబెట్టండి. (మెత్తగా చేయడానికి)


స్టెప్ 2: కొబ్బరి, పచ్చిమిర్చి, ఇంగువ, ఉప్పు వేసి బాగా రుబ్బుకోవాలి. అలాగే నానబెట్టిన పెసరపప్పును కూడా నీరు లేకుండా విడిగా రుబ్బుకోవాలి. ఆ తరువాత, ఈ రెండు మిశ్రమాలను ఒకదానితో ఒకటి కలపాలి. ఈ మిశ్రమానికి కొంచెం బేకింగ్ సోడా కలపండి.


స్టెప్ 3 :ఇప్పుడు ఒక పాన్ తీసుకుని అందులో కొద్దిగా నూనె వేసి వేయించాలి. నూనె వేడెక్కిన తర్వాత ఆవాలు వేయాలి. తర్వాత మైదా మిశ్రమాన్ని బాగా కలిపి కొద్దికొద్దిగా తీసుకుని.. ఇడ్లీ రేకుల్లో వేసి ఉడికించాలి. అంతే! రుచికరమైన పెసరపప్పు ఇడ్లీ రిసిపి రెడీ!


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens