Hyderabadi Samosa Recipe in Telugu and English

Ingredients required

  1. In a quarter of wheat flour
  2. Onion Cup
  3. quarter cup of onion powder
  4. Chili-5
  5. Cabbage, carrot grated ¼ cup
  6. A pinch of turmeric
  7. enough salt
  8. A little coriander
  9. Oil 2 tsp

 
Method of making

Step1: Add salt to the wheat flour and mix it like chapati batter with water. Heat oil in a pan and fry onion, onion and green chillies until soft.

After step2,: add chopped cabbage, carrot, enough salt and turmeric and mix well and cover. After five minutes, when the moisture is gone, add coriander and let it cool down.

Step 3: After the dough becomes soft, make it into small balls and press it thinly into chapati size.

Step 4: Heat the pan and warm this chapati from both sides a little and take it out and keep it aside.

Step 5: After cooling, cut the chapatis into two inch wide vertical ribbons.

Step 6: Put a little onion mixture at one end and fold it like a triangle. After folding the entire samosa into a triangle, wet the edges and seal them tightly so that they do not split.

Step 7: Add in hot oil and fry until crispy. That's all Hyderabad Samosa is ready

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. పావు వంతు గోధుమ పిండిలో
  2. ఉల్లిపాయ కప్పు
  3. పావు కప్పు ఉల్లిపాయ పొడి
  4. మిరపకాయ-5
  5. క్యాబేజీ, క్యారెట్ తురిమిన ¼ కప్పు
  6. చిటికెడు పసుపు
  7. తగినంత ఉప్పు
  8. కొద్దిగా కొత్తిమీర
  9. నూనె 2 స్పూన్

 
తయారు చేసే విధానం

Step1 :గోధుమ పిండిలో ఉప్పు వేసి చపాతీ పిండిలా నీళ్లతో కలపాలి. బాణలిలో నూనె వేడి చేసి ఉల్లిపాయలు, ఉల్లిపాయలు, పచ్చిమిర్చి వేసి మెత్తగా వేయించాలి.

Step2: తర్వాత అందులో తరిగిన క్యాబేజీ, క్యారెట్, తగినంత ఉప్పు, పసుపు వేసి బాగా కలిపి మూతపెట్టాలి. ఐదు నిమిషాల తర్వాత తేమ పోయాక కొత్తిమీర వేసి చల్లారనివ్వాలి.

స్టెప్ 3: పిండి మెత్తగా అయ్యాక చిన్న చిన్న ఉండలుగా చేసి చపాతీ సైజులో సన్నగా వత్తుకోవాలి.

స్టెప్ 4 :పాన్ వేడి చేసి, ఈ చపాతీని రెండు వైపులా కొద్దిగా వేడెక్కించి, బయటకు తీసి పక్కన పెట్టుకోవాలి.

స్టెప్ 5: చల్లారిన తర్వాత, చపాతీలను రెండు అంగుళాల వెడల్పు గల నిలువు రిబ్బన్‌లుగా కత్తిరించండి.

స్టెప్ 6: ఒక చివర కొద్దిగా ఉల్లిపాయ మిశ్రమాన్ని ఉంచి త్రిభుజంలా మడవండి. మొత్తం సమోసాను త్రిభుజంగా మడతపెట్టిన తర్వాత, అంచులను తడిపి, అవి విడిపోకుండా గట్టిగా మూసివేయండి.

స్టెప్ 7: వేడి నూనెలో వేసి క్రిస్పీ అయ్యే వరకు వేయించాలి. అంతే హైదరాబాద్ సమోసా రెడీ


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens