How to make delicious Rawvaladdu Telugu and English

Ingredients required

  1. 300 grams Bombay Rava
  2. 250 grams gram flour (roasted)
  3. 500 grams of sugar
  4. 50 grams of cashews
  5. 250 grams ghee
  6. One cup coconut (optional)
  7. 6-8 cardamoms

 
Method of making

Step1; First put a pan on the stove and heat it by adding some ghee. After the ghee is cooked, add cashews and fry it. Keep the fried cashew aside.

Step 2; Add rava to the remaining ghee and cook for a while. After frying the rava until light brownish color, keep it aside. If the rava is hard, it should be chewed.

Step 3; Now put another vessel on the stove.. pour some water in it and cook it with sugar. It should be mixed and fried till it becomes stringy.

Step 4; Then add peanut flour, coconut, cardamom with the mixture of rava and cashew nuts that have been fried so far and keep aside. That's it! Tasty Rava Laddu is ready!

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. 300 గ్రాముల బొంబాయి రవ్వ
  2. 250 గ్రాముల గ్రాముల పిండి (కాల్చిన)
  3. 500 గ్రాముల చక్కెర
  4. 50 గ్రాముల జీడిపప్పు
  5. 250 గ్రాముల నెయ్యి
  6. ఒక కప్పు కొబ్బరి (ఐచ్ఛికం)
  7. 6-8 ఏలకులు

 
తయారు చేసే విధానం

దశ 1; ముందుగా స్టౌ మీద కడాయి పెట్టి కాస్త నెయ్యి వేసి వేడి చేయాలి. నెయ్యి ఉడికిన తర్వాత జీడిపప్పు వేసి వేయించాలి. వేయించిన జీడిపప్పును పక్కన పెట్టుకోవాలి.

దశ 2; మిగిలిన నెయ్యిలో రవ్వ వేసి కాసేపు ఉడికించాలి. రవ్వను లేత గోధుమరంగు రంగు వచ్చేవరకు వేయించిన తర్వాత పక్కన పెట్టుకోవాలి. రవ్వ గట్టిగా ఉంటే నమలాలి.

దశ 3; ఇప్పుడు మరో పాత్రను స్టౌ మీద పెట్టి.. అందులో కొన్ని నీళ్లు పోసి పంచదార వేసి ఉడికించాలి. మిక్సీలో వేసి తీగలా వచ్చేవరకు వేయించాలి.

దశ 4; తరవాత ఇప్పటివరకు వేయించిన రవ్వ, జీడిపప్పు మిశ్రమంతో శనగపిండి, కొబ్బరి, యాలకులు వేసి కలిపి పక్కన పెట్టుకోవాలి. అంతే! రుచికరమైన రవ్వ లడ్డు రెడీ!


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens