Garlic Rice Recipe in Telugu and English

Ingredients required

 

  1. Sonamasuri Rice- 100g.
  2. Two teaspoons of mustard
  3. Ten grams of groundnut
  4. Chili- six
  5. Garlic-100g (peel separated and peeled)
  6. Curry leaves-50
  7. Ghee 50 g
  8. Lemon is one
  9. Black pepper two
  10. Enough salt

 
Method of making


Step 1: Boil the rice and put it in a wide vessel and let it cool down. Heat ghee in a pan and fry some curry leaves and keep aside
put


Step2 :In the remaining neti, add mustard seeds, red chillies, groundnuts, green chillies and curry leaves and fry. After all these are fried, add garlic flakes and fry for a few seconds on low flame.


Step 3: Now add salt and rice. Finally add lemon juice and garnish with curry leaves fried in neti.

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. సోనామసూరి బియ్యం - 100 గ్రా.
  2. ఆవాలు రెండు టీస్పూన్లు
  3. వేరుశెనగ పది గ్రాములు
  4. మిరపకాయ - ఆరు
  5. వెల్లుల్లి - 100 గ్రా (తొక్క వేరు చేసి ఒలిచినది)
  6. కరివేపాకు - 50
  7. నెయ్యి 50 గ్రా
  8. నిమ్మకాయ ఒకటి
  9. నల్ల మిరియాలు రెండు
  10. తగినంత ఉప్పు

 
తయారు చేసే విధానం


స్టెప్ 1: బియ్యాన్ని ఉడకబెట్టి వెడల్పాటి పాత్రలో వేసి చల్లారనివ్వాలి. బాణలిలో నెయ్యి వేడి చేసి కొన్ని కరివేపాకులను వేయించి పక్కన పెట్టుకోవాలి
చాలు


Step2 :మిగిలిన నేతిలో ఆవాలు, ఎండుమిర్చి, శనగపప్పు, పచ్చిమిర్చి, కరివేపాకు వేసి వేయించాలి. ఇవన్నీ వేగిన తర్వాత అందులో వెల్లుల్లి రేకులను వేసి చిన్న మంటపై కొన్ని సెకన్ల పాటు వేయించాలి.


దశ 3: ఇప్పుడు ఉప్పు మరియు బియ్యం జోడించండి. చివరగా నిమ్మరసం వేసి నేతిలో వేయించిన కరివేపాకుతో గార్నిష్ చేయాలి.


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens