Chekara Pongali with Korra Rice Recipe in Telugu and English

Ingredients required

  1. Brown rice - 1/2 cup
  2. Fenugreek – 1/2 cup
  3. Ghee - 4 tsp
  4. Dry fruits - 1/4 cup
  5. Ilachi powder - pinch
  6. Milk maid - 200 grams

 Method of making

Step1: It is almost always in the cooking of women during Shravanamasam. To prepare this, first soak the korrabiya and pesarapapu separately


Step2: In another pan, heat ghee for frying dry fruits and fry them. If you put soaked fenugreek in it, it will smell good.


Step 3: Add some water to it and cook fenugreek half. After it is half cooked, add korabiyam and cook for some time


Step 4: After both are fully cooked, add ilachi powder, milk maid, add ghee and turn off the stove.


Step 5: The delicious Korrabiyam Chekara Pongali is ready

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. బ్రౌన్ రైస్ - 1/2 కప్పు
  2. మెంతులు - 1/2 కప్పు
  3. నెయ్యి - 4 స్పూన్
  4. డ్రై ఫ్రూట్స్ - 1/4 కప్పు
  5. ఇలాచి పొడి - చిటికెడు
  6. మిల్క్ మెయిడ్ - 200 గ్రాములు

 
తయారు చేసే విధానం

స్టెప్ 1: శ్రావణమాసంలో స్త్రీల వంటలో ఇది దాదాపు ఎల్లప్పుడూ ఉంటుంది. దీన్ని సిద్ధం చేయడానికి, ముందుగా కొర్రబియా మరియు పెసరపప్పును విడివిడిగా నానబెట్టాలి


స్టెప్2: మరో పాన్‌లో డ్రై ఫ్రూట్స్‌ను వేయించడానికి నెయ్యి వేసి వేయించాలి. అందులో నానబెట్టిన పెసరపప్పు వేస్తే మంచి వాసన వస్తుంది.


స్టెప్ 3: దానికి కొంచెం నీరు వేసి మెంతికూర సగం ఉడికించాలి. సగం ఉడికిన తర్వాత కోరాబియ్యం వేసి కాసేపు ఉడికించాలి

స్టెప్ 4 :రెండూ పూర్తిగా ఉడికిన తర్వాత ఇలాచి పొడి, మిల్క్ మెయిడ్ వేసి నెయ్యి వేసి స్టవ్ ఆఫ్ చేయాలి.


స్టెప్ 5: రుచికరమైన కొర్రబియ్యం చెకర పొంగలి సిద్ధంగా ఉంది

 


Today's Best Deals

Rs. 350.00

Piggy Bank

Rs. 650.00

Bullet Gun

Rs. 449.00

Camera Water Bottle

Rs. 150.00

Magic Sketch Pens