Recipes

Rice croquettes are a favorite among children in This Recipe in english and Telugu

Ingredients required

  1. 2 cups of rice
  2. 1/2 cup flour
  3. 50 grams of beans
  4. 1 cup cauliflower
  5. 50 grams of green peas
  6. 1-2 carats
  7. Enough salt
  8. A little pepper powder
  9. Enough oil
  10. 2 teaspoons corn'flour
  11. 1/2 tsp pepper powder
  12. Enough salt
  13. A glass of milk
  14. A little butter

 
Method of making

Step 1: First take a pan, add butter and heat it. After melting the butter, add milk and cornflour to it and boil it. When they are boiling, add salt and pepper powder and mix well. After frying this whole mixture, take it down and keep it aside. (This mixture is called "white sauce")

Step 2: Now take a vessel and chop all the vegetables into small pieces. Add water and cook it. After it is cooked well, take it down and drain all the water in it. These should be mixed with white 'sauce', cooked on medium flame, cooled and kept aside.

Step 3: Take another vessel and add rice and flour in it and make a smooth paste. Add enough salt, pepper powder and some water to it and make it into a paste.

Step 4: Now take a banana leaf and apply a little oil on it.. Take a little flour dough and press it wide on the leaf, put the mixture of vegetables mixed in white sauce in the middle, fold it vertically and roll it lengthwise.

Step 5: After doing this until all the fruits are done, add them to the hot oil and roast them until they are red. That's it! Rice croquettes are ready!

Telugu version

కావలసిన పదార్థాలు

  1. బియ్యం 2 కప్పులు
  2. 1/2 కప్పు పిండి
  3. 50 గ్రాముల బీన్స్
  4. 1 కప్పు కాలీఫ్లవర్
  5. 50 గ్రాముల పచ్చి బఠానీలు
  6. 1-2 క్యారెట్లు
  7. తగినంత ఉప్పు
  8. కొద్దిగా మిరియాల పొడి
  9. తగినంత నూనె
  10. 2 టీస్పూన్లు మొక్కజొన్న పిండి
  11. 1/2 స్పూన్ మిరియాల పొడి
  12. తగినంత ఉప్పు
  13. ఒక గ్లాసు పాలు
  14. కొద్దిగా వెన్న

 
తయారు చేసే విధానం

స్టెప్ 1: ముందుగా పాన్ తీసుకుని అందులో వెన్న వేసి వేడి చేయాలి. వెన్న కరిగిన తర్వాత అందులో పాలు, కార్న్‌ఫ్లోర్ వేసి మరిగించాలి. అవి మరుగుతున్నప్పుడు ఉప్పు, మిరియాల పొడి వేసి బాగా కలపాలి. ఈ మొత్తం మిశ్రమాన్ని వేగిన తర్వాత దించి పక్కన పెట్టుకోవాలి. (ఈ మిశ్రమాన్ని "వైట్ సాస్" అంటారు)

స్టెప్  2: ఇప్పుడు ఒక పాత్రను తీసుకొని అన్ని కూరగాయలను చిన్న ముక్కలుగా కోయండి. నీళ్లు పోసి ఉడికించాలి. బాగా ఉడికిన తర్వాత దించి అందులోని నీళ్లన్నీ వంపేయాలి. వీటిని తెల్లటి 'సాస్' కలిపి మీడియం మంట మీద ఉడికించి చల్లార్చి పక్కన పెట్టుకోవాలి.

స్టెప్ 3: మరొక పాత్రను తీసుకుని అందులో బియ్యం మరియు పిండి వేసి మెత్తగా పేస్ట్ చేయాలి. అందులో సరిపడా ఉప్పు, మిరియాలపొడి, కొన్ని నీళ్లు పోసి పేస్ట్‌లా చేసుకోవాలి.

స్టెప్ 4 :ఇప్పుడు అరటి ఆకు తీసుకుని దానిపై కొద్దిగా నూనె రాసి.. కొద్దిగా మైదా పిండిని తీసుకుని ఆకుపై వెడల్పుగా ఒత్తి, వైట్ సాస్ లో కలిపిన కూరగాయల మిశ్రమాన్ని మధ్యలో ఉంచి నిలువుగా మడిచి పొడవుగా చుట్టాలి.

స్టెప్ 5: ఇలా చేసిన తర్వాత అన్ని పండ్లూ తయారయ్యే వరకు, వాటిని వేడి నూనెలో వేసి ఎర్రగా వేయించాలి. అంతే! రైస్ క్రోకెట్లు సిద్ధంగా ఉన్నాయి!


Today's Best Deals

64% OFF

Women Fashion

60% OFF

Men Fashion

56% OFF

Kids Fashion

21% OFF

Mobiles and Tablets