Ingredients required
- Half kg fish pieces
- A spoonful of cornflour
- A spoonful of flour
- Half a spoon of baking powder
- Half a cup of garlic paste
- Grate two cups of coriander
- Enough oil
- Salt to taste
Method of making
Step1: First wash the fish pieces cleanly and keep aside. Then take a bowl and add garlic paste, salt, flour, cornflour, baking powder and add some water and mix it.
Step2: Now apply this mixture to the fish pieces and let them soak for ten minutes.
Step 3: Now take a pen and put enough oil in it and add the soaked fish one by one and fry well on both sides. Put all in a plate and sprinkle chopped coriander leaves. That's it, the crispy fish fry is ready in front of us.
Telugu version
కావలసిన పదార్థాలు
- అర కేజీ చేప ముక్కలు
- ఒక చెంచా కార్న్ఫ్లోర్
- ఒక చెంచా పిండి
- బేకింగ్ పౌడర్ సగం చెంచా
- అరకప్పు వెల్లుల్లి పేస్ట్
- రెండు కప్పుల కొత్తిమీర తురుము
- తగినంత నూనె
- రుచికి ఉప్పు
తయారు చేసే విధానం
Step1: ముందుగా చేప ముక్కలను శుభ్రంగా కడిగి పక్కన పెట్టుకోవాలి. తర్వాత ఒక గిన్నె తీసుకుని అందులో అల్లంవెల్లుల్లి పేస్ట్, ఉప్పు, మైదా, కార్న్ఫ్లోర్, బేకింగ్ పౌడర్ వేసి కొద్దిగా నీళ్లు పోసి కలపాలి.
Step2 :ఇప్పుడు ఈ మిశ్రమాన్ని చేప ముక్కలకు అప్లై చేసి పది నిమిషాలు నాననివ్వండి.
స్టెప్ 3 :ఇప్పుడు పెన్ను తీసుకుని అందులో తగినంత నూనె వేసి అందులో నానబెట్టిన చేపలను ఒక్కొక్కటిగా వేసి రెండు వైపులా బాగా వేయించాలి. అన్నీ ఒక ప్లేట్లో వేసి తరిగిన కొత్తిమీర తరుగు చల్లాలి. అంతే కరకరలాడే ఫిష్ ఫ్రై మన ముందు రెడీ.